Om mig

Jag heter Pontus Bäckström och arbetar som utredare och statistiker på Skolinspektionen. Jag har en bakgrund som gymnasielärare och har en fil.mag i samhällskunskap och fil.kand i praktisk filosofi.

Den här bloggen handlar om svensk skola i forskning, utredning och debatt. Mitt syfte med bloggen är att försöka bidra med underlag till, och nyansering av, debatten om svensk skola. Idén till bloggen är sprungen ur att jag ibland tycker att debatten om skolan handlat mer om känslor, ideologi och egna erfarenheter av skolan, snarare än vad som står att finna i forskningsresultat och statistik.

Mitt mål är att bloggen ska vara saklig, korrekt och i stå stor utsträckning som möjligt fri från mina egna åsikter. Dessa kommer dock att slå igenom ibland, det kan inte hjälpas.

Allt jag skriver på den här bloggen skriver jag som privatperson. Det som uttrycks här har därmed ingen koppling till min arbetsgivare eller den verksamhet som denne bedriver.

Annonser

2 tankar om “Om mig

 1. Stig Svanberg skriver:

  Strålande blogg!! Du är den person jag letat efter länge, åtminstone av bloggen att döma. Själv jobbar jag som SYV i Strömstad med en viss fäbless för statistik i allmänhet och utbildning/arbetsmarknads-frågor i synnerhet. En del av min tjänst (20%) är förlagd i projektet SYVonline och osökt kommer sådana frågor du tar upp, på tapeten. Eller rättare sagt, de borde tas upp. Skolverket m.fl. har under senaste åren uppmärksammat studie- och yrkesvägledningen och jag tror att det finns lite dolda agendor här. Det är ju inte så att ”studie- och yrkesvägledning är en angelägenhet för alla i skolan” är något nytt. Det fanns med i läroplanen redan när jag började som SYV, 1979.

  Rent spontant tror jag att vi skulle kunna ha utbyte av varandra och kanske etablera någon form av samarbete, vad vet jag? Om du är intresserad av en kontakt för att se om vi har något gemensamt, skicka mig din epost och mobil, så hör jag av mig

  Även jag bloggar men inom ett helt annat område, se ppmfolket.se

  Mvh
  Stig Svanberg

  • pontusbackstrom skriver:

   Hej Stig! Kul att du gillar bloggen! Jag har varit inaktiv ett tag nu men ska utlova bättring. Jag ska med spänning läsa din blogg. Vad är det du tänker dig för typ av samarbete och kring vad?

   Mvh, Pontus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: